Nu har jag fått mina “Car T Celler”

Allt har gått bra!

Jag var så jäkla rädd!! Samtidigt som jag är så tacksam för att just jag fått möjligheten. Men nu är det gjort och det är bara en behandlingsdag kvar och det är på måndag. Så i morgon är det en vilodag och jag ska fan njuta av den, det ska bli poolhäng, inte i solen, men än då. Dock fick jag inte dela behandlingsrum med Kent i dag, det gillade inte Kent eller jag, hahaha… Men antagligen ifa något skulle hända.

I morgon kommer jag träffa läkaren igen (han kommer till hotellet, han får ta med badbrallorna, hahaha..) för att han vill kolla min status helt enkelt. Men på måndag blir det en sista vända med “Car-T Celler”, jag får samma behandling som i dag samt en extra dos som inte blandas ut, utan är helt koncentrerad som de trycker i mig väldigt sakta. Den kan dock göra ont när man får den, men som sagt, bara att bita ihop.

I dag hade jag ett helt team runt mig, läkare/forskare och sköterskor. De frågade hela tiden om jag kände något, det var super viktigt att jag berättade i så fall eftersom allt ska dokumenteras. De tog pulsen och blodtryck hela tiden, kände och klämde på mig. De sa att det brukar göra ont i venen när cellerna kommer in, men jag kände inget speciellt, då sa läkaren att jag hade hög smärtgräns (vilken jäkla Viking man är ;). Det skulle ta mellan 5-6 timmar men vi var klara på 4 timmar. Jag fick ligga kvar 1 timme efter avslutat behandling för observation, resa på lite sakta, sitta upp och sedan resa mig. Det kändes helt ok, lite dimmig var jag men va fan, det var väntat. Vi gick hem till hotellet sakta och lugnt och skulle sedan gå och äta lunch. Men när jag kom till hotellrummet kände jag att jag var för svag för att gå ut, så Micke fick hämta donken åt mig, Big Mac utan bröd blev det. Efter det blev jag helt utslagen i 6 timmar, trodde inte att jag skulle orka skriva mer här i dag, men nu känns det bättre, inte helt ok, men ändå bättre än förväntat. Jag känner mig svag i kroppen, lite ont i kroppen, lite vimsig, som om någon håller en hand på mitt huvud och trycker ner mig. Så om det blir tokigt här när jag skriver så vet ni varför 🙂

På onsdag kommer forskarteamet hit från Hongkong för att träffa läkarna här/mig och de ska berätta om min behandling. Jag kommer förmodligen få träffa Tasuku Honjo (Nobelpris vinnaren) och få se allt på film, wow!. Sen ska de visa detta på en konferens här på torsdag. Det ska bli så spännande att få träffa dessa superhjältar, för det är vad dem är för mig.

Men som vanligt är jag fortfarande ödmjuk inför resultatet av detta, det ser vi inte förrän vid nästa provtagning. Men dem hävdar fortfarande att allt blir bra, så jag väljer att tro på det 🙂 “Car-T Celler” är det som ges mot blodcancer, men de forskar nu i att kunna ge de till fler cancerformer. Jag vill återigen förtydliga att jag gör denna behandling utan cellgifter. Ni fattar att dessa är SUPERHJÄLTAR!

2 svar på ”Nu har jag fått mina “Car T Celler””

  1. Wov Lotta . Jag ser dig som en stark super kvinna . Att ta i mot celler på 4 h istället för 5-6 h . Jag har fått blod en gång . Det gick fort och va inge vidare . Kändes då som om käken blev över fyllda. Och skulle spricka . Du vet matkoma .😊 Så du ska vara glad att du slapp de då. Hoppas bara de inte kommer bieffekter nu i kväll . Passa på å vila massor . Kram 🤲❤😇

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.