Provsvar från den 9/5

skrivet av Lotta Elmér 28 maj, 2018

Äntligen en fungerande dator igen. Så nu lägger jag ut mina provsvar. Några lite sämre men också några lite bättre. Min läkare säger att allt är stabilt och de små förändringarna kan vara i själva provtagningen/analysen. Jag har något jag ska prova för min cancer, men återkommer om det längre fram.

Ha en fin kväll!

Analys Resultat Referensintervall Om provet
P-Immunglobulin A  14,2 g/L 0,88-4,50
P-Immunglobulin M  0,88 g/L 0,27-2,10
P-Immunglobulin G  6,2 g/L 6,7-14,5
M-komponent Se kommentar Kommentar: PLASMA: M-komponent av typ IgA-lambda, ca 14 g/L. Sänkt IgG-nivå. /Adrian Kimiaei, underläkare 
Svar ej vidimerat
P/S-FLC-K  14 mg/L 6,7-22,4
P/S-FLC-L  437 mg/L 8,3-27,0
P/S FLC-KVOT  0,03 0,31-1,56 Kommentar: Kvoten mellan fria kappa- och lambdakedjor är långt utanför normalområdet (0,31 – 1,56), vilket talar för monoklonal produktion av fria lambdakedjor (Datorgenererad kommentar). 
Svar ej vidimerat
S-CA 125  190 kE/L <35
P-CRP <1 mg/L <3
P-Calcium  2,40 mmol/L 2,15-2,50
P-Albumin  35 g/L 36-45
P-Kreatinin  57 mikromol/L <90
Pt-eGFR(Krea)relativ >90 mL/min/1.7 >60
P-Natrium  141 mmol/L 137-145
P-Kalium  4,2 mmol/L 3,5-4,6
P-Glukos  5,7 mmol/L 4,0-6,0
B-Leukocyter  2,8 x10(9)/L 3,5-8,8
B-Hemoglobin  122 g/L 117-153
B-Trombocyter  153 x10(9)/L 165-387
Inga kommentarer
1

Skriv en kommentar