Nationell Specialistträff Myelom

 

I lördags var jag på en föreläsning gällande min sjukdom Myelom. Inget jätte nytt för mig förutom att ett nytt läkemedel blivit godkänt. Men många saker fick jag ändå bekräftat, som t.e.x immunbehandlingar, det finns redan att få, om du har pengar vill säga. I korta drag handlar det om att man tar ut T celler och stärker upp dem på utsidan och sedan ger tillbaka dem i blodet. Vilket gör att dessa nya förstärkta celler kan ge sig på cancern. Detta har jag läst om en längre tid, men nu lyfts det fram i Sverige och det kommer ta tid innan vi får behandlas med den metoden. Studier görs naturligtvis, men bara på dem som är riktigt sjuka och inget annat biter. Detta innebär att alla ska behöva gå igenom hemska cellgifter innan de får denna behandling (iaf i Sverige) vad jag förstår.

Något som var väldigt roligt vara att jag fick en ny cancer-kompis, en tjej som genomgått stamcellstransplantation. Vi skulle byta fb uppgifter, jag visar här är jag, vilket hon utbrister ” men är det du som är Lotta Elmér” rätt kul faktiskt, någon läser min blogg. Jag måste skriva oftare! Vi hade många lika tankar om kost mm. Alltid kul att träffa någon som också är påläst och förstått det hela med det metabola syndromet. Sen är jag jäkligt försiktig med att säga att det jag gör är helt rätt för alla, men det är HELT rätt för mig. Alla måste naturligtvis få gå sin egen väg vad det gäller att ta hand om sin kropp och eventuell cancer. Men vi hade många lika tankar kring hur kroppen bör skötas vid en cancer. Som sagt det finns inget rätt eller fel, alla gör vad de vill och det som känns bra för dem. Men JAG äter fortfarande min Ketogena kost och absolut inget socker i någon form, endast 20 gr kolhydrater per dag. Vilket gör att jag är i ett ketogent tillstånd och mår så jäkla bra på det. Många säger att kroppen behöver glykos, men det är en ren lögn kan jag intyga. Jag har gått på ketogener i 14 månader nu och har aldrig mått bättre. Jag har inte varit förkyld sedan november 2016, förklara det! Jag ska ju vara känsligare än andra, familjemedlemmar har dock varit sjuka men inte jag, naturligtvis kan det vara en tillfällighet, men tidigare innan jag började med ketogenkost och lite kosttillskott så var ja förkyld minst två gånger om året. Peppar peppar ta i trä, hoppas det håller i sig.

För att förklara det där med T celler lite mer för er som är intresserade så kan ni läsa på här: https://cancer.se/behandlingar-vid-cancer/immunterapi/

Det finns massor att läsa om den nya metoden immunterapi, JAG tror på detta, jag tror att många kan bli botade från sin cancer eller andra sjukdomar genom “T cells boost”.

Ett svar på ”Nationell Specialistträff Myelom”

  1. Ja, du måste blogga oftare 🙂
    Visst är det intressant med immunterapi!
    Detta tror jag mycket starkt på.
    Kroppen vill läka sig själv, man måste bara gen den rätt förutsättningar.
    Kram Blodsyster! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.