Mjukt bröd

skrivet av Lotta Elmér 11 maj, 2017
Gott och nyttigt, inget dåligt samvete när du äter mjukt bröd.
Enkelt att tillaga, prova här kommer receptet:

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 100 g färskost
  • ½ matsked fiberhusk
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen. Vispa vitorna hårda med en nypa salt i en skål. Blanda gulorna och osten till en jämn smet i en annan skål.
  2. Tillsätt först bakpulver och fiberhusk och sedan vitorna i smeten med äggulor och ost. Rör om försiktigt.
  3. Klicka ut 6-8 rundlar på en ugnsplåt med papper. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.
  4. Låt svalna på galler. Förvara i kylen 2-3 dagar eller i frysen. Tina upp i rumstemperatur eller brödrost.
Inga kommentarer
0

Skriv en kommentar