Mer socker i lättmjölk än i riktigt fet vispgrädde.

99% av er visste inte det här, det gjorde inte jag heller för 14 veckor sedan. Det var en av grejerna jag själv blev jäkligt förvånad över. Hur fan kunde det vara nyttigare med vispgrädde. Detta gäller samma överlag med light produkter. Fett är inte farligt, men det är sockret, riktigt jävla giftigt. En kombination av socker och fett är det värsta du kan stoppa i dig. När din kropp behöver bränsle tar den sockret först och kvar blir fettet och du sannolikt fet och sjuk. Men om du inte hade ätit socker så hade kroppen tagit av fettet ist, använt fettet som bränsle. Dessutom kan inte cancer (sjuka celler) eller andra inflammationer överleva på bara bränsle från fett. Men de friska cellerna kan klara sig på bara fett. Det är detta som händer när du äter Keto. Håller du dessutom kroppen basisk så har du gjort allt du kan för att hålla dig frisk.

Arlas lättmjölk

Näringsvärde per 100g

Energi 160 kJ/40 kcal, Fett 0,5 g, varav mättat fett 0,3 g, Kolhydrat 4,9 g, varav sockerarter 4,9 g, Protein 3,5 g, Salt 0,1 g, Vitamin D 1,0 μg (20% av DRI*), Riboflavin 0,15 mg (11% av DRI*), Folsyra 15 μg (8% av DRI*), Vitamin B12 0,6 μg (24% av DRI*), Pantotensyra 0,5 mg (8% av DRI*), Kalium 160 mg (8% av DRI*), Klorid 95 mg (12% av DRI*), Kalcium 120 mg (15% av DRI*), Fosfor 105 mg (15% av DRI*), Molybden 4,7 μg (9% av DRI*), Jod 12 μg (8% av DRI*), *Dagligt Referensintag

Arlas vispgrädde
Näringsvärde per 100gEnergi 1550 kJ/370 kcal Fett 40 g varav mättat fett 26 g Kolhydrat 3,0 g varav sockerarter 3,0 g Protein 2,1 g Salt 0,1 g Vitamin A 370 μg (47% av RDI*) Vitamin K 12 μg (16% av RDI*) *Dagligt rekommenderat intag

 

2 svar på ”Mer socker i lättmjölk än i riktigt fet vispgrädde.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.