Lusseketokatter/bullar

Jag gjorde 30 st så det blir ca 1,5 kolhydrater per bulle. Dubbel sats! Jag gjorde hälften i formar som bullar. Dessutom lät jag dem vara inne något längre än vad receptet säger. Gott som tusan, har redan ätit 3 st, hahaha….. Men det blev bara 4,5 kolhydrat så det är lugnt 🙂 Ni ser, det är inte så svårt att vara “Keto” trots allt.

Inget socker ska få göda min kroniska cancer, ska hålla den jä…. i schack.  Nääää om man ska ta sig en bulle till 😉 Nu har jag sedan februari gått ner 22 kg, även om det bara är en bonus, i första hand handlar det om min cancer, INTE om vikten, men självklart mår min kropp mycket bättre utan övervikt också.

Här nedan kommer receptet till den som vill prova 🙂

Lusseketokatter/bullar
4 ägg (+ ett ägg till pensling)
1½ dl kokosmjöl (jag använder ristenta)
2½ tsk bakpulver
3 msk fiberhusk
1 g saffran (2pkt)
3 droppar bittermandelsarom (kan uteslutas)
1 dl grädde
50 g smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen pösigt.  Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten och blanda det. Blanda alla torra ingredienser i en djup skål .Strö sedan ner blandningen med torra ingredienser samtidigt som du vispar. Låt smeten stå och tjocka till sig till en fastare deg i 10 minuter.
Ta sedan upp med sked och rulla lusseketokatterna/bullarna med fuktiga händer. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda dom i mitten av ugnen i 15 minuter (20 min, man ser när det fått lagom färg).Ta ut dom och låt dom svalna helt innan servering.
Förvaras i kylen! Men bäst i frysen.

Ett svar på ”Lusseketokatter/bullar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.