Första dagen på nya livet, med Sussi

Det var så roligt att få jobba med Sussi i köket i går. Hon är så taggad och glad, vilket gör mig väldigt glad och inspirerad att hjälpa henne på alla sätt. Ska bli så roligt att följa henne när hon blir sockerfri och minskar i vikt varje vecka. Snart kommer hon att komma in i ett ketogent tillstånd och hon blir en fettförbränningsmaskin.

100,7 kg är Sussis start vikt. Jag kommer skriva hennes viktminskning här varje måndag, även om hur hon känner och mår under tiden. Jag hoppas och tror att hon kommer bli sockerfri inom tre veckor och får uppleva det jag känner nu när jag är helt sockerfri sedan 8 månader tillbaka. Det är obeskrivligt fantastiskt att vara helt sockerfri, tänk er att aldrig vara sugen på något, känslomässigt avtrubbad från socker. Man vill inte ha skräpmaten längre, en mycket märklig känsla faktiskt.

I går la vi hela dagen i köket, det här hann vi med:

Fläskpannkaka

Fröknäcke

Kesoplättar

Tortillabröd

Tortillabröd

Lasagne

Lasagne à la LCHF

Som sagt det är inte tråkigt att vara “Keto”

På onsdag försätter vi med pannkakor, crêpes och mera bröd. Jag ska göra allt för att hjälpa Sussi till ett friskare liv så kanske hon slipper få cancer som jag. Tillsammans är vi starka!

Jag är absolut ingen expert i området, men jag har läst på en hel del sedan jag fick min cancer. Jag är en jävel på att prata och förespråka den sockerfria och ketogena världen. Jag önskar alla en sockerfri vardag, vill ni hänga på så är ni välkomna. Som ni vet har jag hamnat här p.g.a min cancer, jag har lärt mig så mycket. Att äta en ketogen kost är det bästa jag ätit, att vara sockerfri för att svälta min cancer (om det går, men jag hoppas) är som att hamna i verklighet “är det så här det ska kännas, wow” Sockret påverkar oss på många sätt som vi inte förstår när vi befinner oss i sockerfällan. Som sagt svårt att förklara känslan när man är sockerfri, men den är toppen 🙂

 

 

14 svar på ”Första dagen på nya livet, med Sussi”

 1. Lotta, Vill du dela med dig av dina recept?
  Kanske inte lägger 100% men alla procent är ju ändå en bit på vägen tänker jag.. ☺️
  Kan ju bli av med helgernas megaintag av socker i dess alla jäkla former ?

 2. Gårdagen va så inspirerande o Lotta är bästa coachen man kan ha. Längtar redan till imorgon då ska vi ha kul igen, det lilla jag har lärt mig har fått mig så taggad ha en bra dag alla. Idag ska jag klara mig själv?åh jag vet att Lotta bara är ett samtal bort om det är något kram❤

 3. Ser ju så härligt ut. Heja Sussi och Lotta- kanonbra! Jag vill också äta så här bra mat? Kan ni lägga ut recepten? Kram J

 4. Ser ju så härligt ut. Heja Sussi och Lotta- kanonbra! Jag vill också äta så här bra mat? Kan ni lägga ut recepten? Kram J

 5. Det ser så gott ut vännen
  Jag skulle verkligen behöva minska mitt socker, har aldrig ätit så mycket små godis och fika bröd som jag gjort de senaste månader. Så jag tar gärna råd om hur jag minskar ner det.
  Kram

  1. Hej Karin! Det finns en sida som heter kostdoktorn.se Den är riktigt bra tycker jag, det är egentligen en lchf sida mer, men jag som går på ketogen kost kan använda den också. Ketogen kost och strikt lchf är samma, mindre än 20 gr kolhydrater om dagen. Men det fungerar skit bra, man får ju äta så mycket gott ändå. Dessutom har jag aldrig mått bättre, trots att jag har cancern. Men det beror på att sockret orsakar så mycket skit med våra kroppar, som tex inflamationer och ett hemskt begär. Så mitt råd är att du läser på om sockrets negativa effekter på kroppen så kommer du vilja sluta direkt. Nog visste jag att socker inte var bra, men inte på denna nivå som jag vet i dag. Inget ont (cancer) som inte har något gott med sig sägs det. Dessutom går läkemedelsindustrin och livsmedelsverket hand i hand, de vill inte att folk ska bli friska, heller inte dö, de vill att vi ska vara lagom sjuka så de kan sälja sina mediciner. Det är så sjukt och man blir så arg! Jag åt Pantoloc i över 20 år, har inte tagit en enda värktablett eller annat sen jag bytte kost, varför sa ingen det till mig. Så jäkla sjukt, jag som åt Voltaren som godis förut, som sagt inte ens tagit en Alvedon på snart nio månader. Jag råder alla att bli sockerfria, då kommer ni sannolikt kunna sluta med era mediciner också. Jag hjälper just nu en vän; Sussi som har lite övervikt samt äter mediciner för högt blodtryck mm. Hon kommer till sommaren må som en prinsessa, det är så kul att jag lyckats påverka henne till ett sockerfritt liv. Jag hjälper dig/er gärna om jag kan. Tänkte starta en sockerfri grupp, där vi kan ses och baka eller så. Hör av dig om du verkligen vill försöka <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.