Av en slump upptäcktes att Myelom flyttat in i min kropp

Jag har en typ av blodcancer, den är kronisk.

Jag har i dag ingen symptom, tack och lov, det är jag riktigt glad för.

Vad är Myelom?    https://www.cancerfonden.se/om-cancer/myelom

Jag ska berätta lite kort för er alla hur det började:

28/11-16, går till läkaren för att jag är förkyld/lunginflammation och feber. Röntgas och får penicillin som jag äter i 10 dagar.

12/12-16 återbesök och jag är frisk, wohooo! Men doktorn ville ta nya prover, viket jag gjorde.

19/1-17 Kommer svaren som påvisar ett protein i blodet som inte skulle vara där. Efter det blir det skelettröntgen samt  magnetröntgen. Dessa visar att jag mår bra i skelett och mjukdelar, alltså har inte sjukdomen satt full fart.

3/2 Jag har blivit remitterad till en hemotolog, ett benmärgsprov görs (inget jag rekommenderar då det inte var skit kul) dessutom blev jag lite chokad då jag inte fått veta att de provet skulle tas.

24/2 Jag får svar, läkaren misstänker starkt Myelom, men remitterar mig till Karolinska där de ska göra ett nytt benmärgsprov samt ta en biopsi.

13/3 Nytt prov benmärgsprov tas samt biopsi.

29/3 Svar på proverna och mycket riktigt jag har Myelom, som vi till 99% redan förstod. Men inte behandlingsbar i dagsläget. Nya prover var tredje månad nu, så nästa i slutet på juni.

10/5 Magnetröntgen på skelett och buk.

Under den här tiden har det också påvisats att ett prov som heter CA 125 är förhöjt också, äggstockscancer. Så emellan dessa besök har jag varit hos gynekologen flertal tillfällen, men de hittar inget. Det är ju skönt att de inte hittar något, men varför är det förhöjt, jag ger mig inte så klart, det ska utredas. Nu väntar vi på svar från dagens röntgen, håll tummarna.

Det snurrar till i huvudet ordentligt, jag har cancer

Vad gör man när man får diagnosen cancer, jooo man börjar googla så klart. Jag läste på om allt möjligt men fastnade för mig två viktiga saker. Ketogen kost som svälter ut cancern samt att hålla kroppen basisk, då inga inflammationer eller andra sjukdomar trivs i en basad kropp. I en sur kropp trivs allt skit. Jag ska försöka ta fram några bra länkar här så ni förstår vad jag menar. Sen om det hjälper eller inte vet jag inte riktigt ännu, en del saker är vetenskapligt bevisade. Mina värden sjönk från 15 till 11 på sex veckor, en slump eller inte vet jag inte riktig, det får nästa prov visa.

Jag började med Ketogenkost och basiskkropp den 24/2, så på fredag är det 14v. Mer om det under fliken kost.

4 svar på ”Av en slump upptäcktes att Myelom flyttat in i min kropp”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.