Skinklindand sparris med getost

skrivet av Lotta Elmér 11 maj, 2017
Det här var riktigt gott, antingen som förrätt eller så äter man sig mätt på fler som jag och Micke gjorde, mums.

Nu ska dessa små goingar bara in i ugnen……

Det blev ett Ketobröd med skagenröra på också.

Jätte gott, prova själva:

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g grön sparris
  • 80 g lufttorkad skinka
  • 150 g chèvreost
  • ¼ tesked malen svartpeppar
  • 2 matskedar olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktionen på.
  2. Skär bort ändarna på sparrisen, cirka 12 stycken beroende på storlek, och skala nedre delarna om de ser grova eller torra ut.
  3. Skär getosten i tolv skivor och dela sedan varje skiva i två.
  4. Skär skinkskivorna i två på längden. Linda runt sparrisen med ost mellan.
  5. Lägg på en ugnsplåt med papper på eller i en smord ugnsfast form. Peppra och ringla över olja.
  6. Sätt in i ugnen 15 minuter eller tills allt fått fin färg.

Tips

Man kan om man vill förkoka eller blanchera sparrisen i lättsaltat vatten några minuter. Då blir sparrisen något mjällare.

Inga kommentarer
0

Skriv en kommentar