Det här var riktigt gott, antingen som förrätt eller så äter man sig mätt på fler som jag och Micke gjorde, mums.
Nu ska dessa små goingar bara in i ugnen……
Det blev ett Ketobröd med skagenröra på också.
Jätte gott, prova själva:
Ingredienser
4 portioner
- 250 g grön sparris
- 80 g lufttorkad skinka
- 150 g chèvreost
- ¼ tesked malen svartpeppar
- 2 matskedar olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktionen på.
- Skär bort ändarna på sparrisen, cirka 12 stycken beroende på storlek, och skala nedre delarna om de ser grova eller torra ut.
- Skär getosten i tolv skivor och dela sedan varje skiva i två.
- Skär skinkskivorna i två på längden. Linda runt sparrisen med ost mellan.
- Lägg på en ugnsplåt med papper på eller i en smord ugnsfast form. Peppra och ringla över olja.
- Sätt in i ugnen 15 minuter eller tills allt fått fin färg.
Tips
Man kan om man vill förkoka eller blanchera sparrisen i lättsaltat vatten några minuter. Då blir sparrisen något mjällare.