Myelom och eventuellt äggstockscancer

  
Jag tänkte bara förtydliga lite.
Jag har Myelom/blodcancer.

Men i dagsläge har jag ingen symptom och behöver inte behandlas. Den behandlingen jag gör är min egen. Genom att svälta cancern (om det går) går jag på en Ketogen kost och håller kroppen basisk. Jag frångår ALDRIG min egen behandling, jag är oerhört noga med vad jag äter och dricker. Jag mäter PH och mitt Ketogena tillstånd 3 ggr/dag. Många tror att det är jobbigt med det är det inte. Jag mår bättre än någonsin ska ni veta. Alltså inget socker eller kolhydrater/mindre än 20 gram kolhydrater per dag. Kolhydrater = socker! Jag intar en del tillskott som, järn, magnesium, B12, gurkmeja, ingefära samt synbiotic/för tarmarna.

CA125/Äggstockscancer värdena är förhöjda men de hittar ingen cancer

Efter att jag och min vän Carina hade beslutat oss för att göra en privat och dyr hälsokontroll så upptäcktes att jag hade ett förhöjt värde, CA125. Självklart har jag blivit undersökt flertal gånger under tiden, av specialister så klart, ultraljud och magnetröntgen. Men de hittar ingen cancer!! Vilket är jävligt skönt naturligtvis. Men jag ger mig inte, varför pendlar mina värden? Det ska ligga under 35. Så här har det sett ut iaf:

2015-06-01   Ca125, 126,  Vegatus

2015-11-15   Ca125, 91,   Vegatus

2016-11-16   Ca125, 194   Vegatus

2017-02-06   Ca125, 294  Aleris Medilab     Mellan 3/2—31/5 ca 16,5 v. med Keto och basisk kropp.

2017-05-31   Ca125, 212  Sophiahemmet    -82 på provet innan. För mig jäkligt bra 🙂 I dag 17v. med Ketogen kost.

Som ni ser har det pendlat mycket och varför är frågan, läkaren har inget svar, de har skickat runt mig och det finns ingen cancer vad de kan se. Jävligt märkligt eller hur? Är det någon som vet så hojta till. Jag ville operera bort hela skiten där nere, men läkaren vill inte operera bort frisk vävnad i första taget, säkert klokt. Men han har också gett mig klartecken för operation om min oro är för stor. Har värdena gått ner ytterligare om två månader så avvaktar jag med att operera bort underredet. Vad har gjort att värdena sjunkit? Är det min egen behandling eller? Ni ser att det sjunkit en tidigare period, faktisk så var det också en period då jag inte åt socker. Finns det ett samband eller? Kan det vara så enkelt? Jag vet inte, men snart vet jag, jag måste ge det lite mer tid och fler provsvar innan jag vågar påstå att det är sockret som är boven, cancer lever på socker, det vet man.

Här nedan är en enkel text om de olika gynekologiska cancer . Jag märker att man har svårt att skilja på t.ex. livmoderhalscancer och övriga cancer, inte samma sak som äggstockscancer. Men här kan du läsa om skillnaderna.

Sju typer av gynekologisk cancer

Förutom livmoderhalscancer finns sex andra former av gynekologisk cancer. Några av dem är mycket ovanliga. Livmoderkroppscancer (corpuscancer) kallas oftast livmodercancer och är den tredje vanligaste cancerformen hos kvinnor med cirka 1 200 fall per år. Det viktigaste symtomet är blödning. Om man får blödningar mer än åtta månader efter det att man slutat menstruera ska man alltid söka läkare. Blödningen kan dock ha andra orsaker. Denna cancerform drabbar nästan enbart äldre kvinnor, medel-åldern är 63 år. Livmodercancer upptäcks oftast på ett tidigt stadium, varför sjukdomen är tacksam att behandla. Fyra av fem kvinnor blir helt friska efter behandling. Behandlingen består i de flesta fall i att man opererar bort livmodern, äggledarna och äggstockarna.

Äggstockscancer (ovarialcancer) är den femte vanligaste cancerformen bland kvinnor med 700-800 fall per år. Det är en allvarlig sjukdom, som tidigare inneburit en hög dödlighet. Orsaken har varit att sjukdomen – till skillnad från livmoderkroppscancer – inte ger några märkbara symtom förrän sent i sjukdomsutvecklingen, då chansen till lyckad behandling har varit mindre. De sena symtomen kan förväxlas med andra sjukdomar. Man kan till exempel få besvär från urinvägarna eller tarmen. I knappt tio procent av fallen finns en ärftlig faktor. Man vet annars mer om skyddsfaktorer än riskfaktorer: flera graviditeter, lång amningstid och p-piller kan ge ett skydd. Hormoner är inblandade, men exakt hur vet man inte säkert idag. Om en äggstockscancer upptäcks tidigt är chansen till botande behandling stor. Behandlingen både vid tidig och sen upptäckt består i första hand av operation. Vid en tidig cancer är operationen botande, i svårare fall, där tumören spritt sig, ger man därefter cytostatikabehandling. Regelbundna gynekologiska undersökningar med ultraljud är bästa sättet att tidigt upptäcka äggstocksförändringar. Det räcker inte med att ta cellprov.

Cancer i blygdläpparna förekommer i cirka 130 fall per år. Det är egentligen en sorts hudcancer, och yttrar sig som en sårbildning. Orsaken är inte helt känd, men har när det drabbar yngre kvinnor ofta samband med en virusinfektion med HPV, humant papillomvirus.
Cancer i slidan är ännu ovanligare, omkring 30 fall per år. Sjukdomen yttrar sig som ett sår eller en liten knöl i slidväggen; i senare stadier kan man få flytningar och blödningar. Här vet man ingenting om orsaken.

Cancer i äggledarna – cirka 40 fall per år. Sjukdomen har i princip samma symtom som cancer i äggstockarna och behandlas på samma sätt.
Cancer från moderkakan, en ytterst sällsynt sjukdom (cirka 5 fall per år) som kan utvecklas från en så kallad druvbörd – vätskefyllda blåsor som fyller livmoderhålan istället för foster och livmoderkaka.

Men hur som, så är det viktigt att alla tjejer där ute går på era provtagningar. Ni ska också tvinga dem att ta ett prov som heter CA125/äggstockscancer som man inte upptäcker innan det är för sent dessvärre. Nu upptäckte jag mina förhöjda värden för att jag gjorde en privat hälsokontroll juni 2015. Jävla tur bara, så nu kan jag hålla koll på den själv. Samma med Myelomet som också upptäcktes av en slump. Man får vara sin egen doktor och läsa på om allt för att kunna välja rätt behandlingar. Just nu behöver jag ingen behandling förutom min egen, NOLL socker och en basisk kropp, smock på den. Tydligen kunde jag få värdena att gå ner på 16,5 veckor i Keto. Vi hoppas att det inte bara är en slump.

Kram

Ett svar på ”Myelom och eventuellt äggstockscancer”

  1. David: "What do you want to do this weekend?"Me: "Sit on the couch, eat chips, watch Lifetime, and read a boa.q&kuot;Dovid:….He just doesn't get how valuable a good wallowing is. If he did he would take the kids and go do something with them and just let me be for a little bit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.