Favorit recept

skrivet av Lotta Elmér 11 maj, 2017
Kesoplättar

Det är en stor favorit, många användningsområden. Lägg på Löjrom, Creme Fraiche, rödlök eller skagenröra. Men min favorit är ju ändå med bär och vispgrädde, snåla INTE med grädden.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 250 g keso
  • 1 matsked fiberhusk
  • 50 g smör eller kokosolja, till stekningen
  • 2 dl vispgrädde eller crème fraiche, till servering
  • 100 g frysta blåbär eller färska blåbär, till servering (valfritt)

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål. Låt svälla i 15 minuter eller mer.
  2. Värm smör eller olja i en stekpanna, gärna non-stick eftersom kesogrynen fastnar lätt.
  3. Stek plättarna på medelhög värme 3–4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt mellan varven. Servera med löst vispad grädde eller crème fraiche och eventuellt även bär.
Inga kommentarer
0

Skriv en kommentar