Det är svårt att hitta en champagne med lite socker. Men här är en jag hittade i dag, den ska jag prova till helgen. Innehåller bara 3 g/l. Tittar man på många andra champagner blir man förvånad över hur mycket socker det är. Håll ner sockret och gör ett bra val till helgen. Fast det bästa valet är väl att avstå helt så klart, men fy va tråkigt. Lite kul/gott måste man få unna sig tycker jag iaf.
Gula Änkan 6 g/l. Ett bubbel (ej champagne) som heter “Mia” har 75 g/l och många andra bubbel hade otroligt höga sockerhalter. Aperol har 262 g/l, tänk på det ni när ni blandar drinken. Titta på den lilla lappen på systembolaget så står sockerhalten. Det är mycket roligare att dricka ett vin/bubbel med gott samvete.
Vad det gäller övriga viner så är många, typ över hälften med mindre än 3 g/l, dessutom många ekologiska.