Sedan februari 2017 förändrade jag min livsstil radikalt. Jag slutade med socker och mina matvanor tog en stor vändning. Jag övergick till en ketogen kost (14 månader nu och jag mår bättre än någonsin). Anledningen till det var att jag fått en cancerdiagnos, Myelom. Många tycker och tror inte på att socker göder cancer (utdelat nobelpris på det) och den tron kommer jag inte ens försöka att ta ifrån dem. Men påläst som jag är så var beslutet lätt för mig, jag övergick till ett helt nytt förhållningssätt vad det gäller mat. Men vad som är viktigt här är att alla är olika och vi tänker, tror och läser olika. Olika är bra! Det viktiga är att hitta ett sätt som fungerar just för DIG.
Men på resande fot gäller det att planera lite. Se till att allt jag behöver kommer med, inte minst mina tillskott.
Gurkmejan, Ingefära, C vitamin mm…… Aprikoskärnorna kom inte med på bilden. Många tror att det är jobbigt men det blir vardag det med. Det funkar bra helt enkelt 🙂
Vad det gäller maten när man äter ute så brukar det alltid lösa sig. Det finns oftast en köttbit eller en sallad. Så här kan det se ut med utematen.
Pilgrimsmusslor, satan va gott!!!
sachimi, nä hur stavas det?, hahah.. sahimi, ingen aning hur det stavas, hahaha… men hur som rå fisk, hahaha…
Rullader på entrecote, fyllda med purjolök. Så gott!
Här hälls det på wiskey, härliga lågor bjöd kocken på.
Rullader och böngroddar, det var som en org… i munnen.
Kebabsallad, bra och gott.
Hotellfrukost, tråkig va?;) Ja som ni ser är det inget synd om mig. Använder gurkorna som bröd, lägger på färskost och pålägg. Gott! Grönt te till det mina vänner.
Men något som fick just mig att reagera var vad de bjöd på i lördags när jag var på Nationell specialistträff för Myelom. Nästan alla har cancer där och då bjuder de på detta. Men som sagt alla lever inte som jag, men för mig blir det fel. Dessvärre mumsade de flesta i sig av socker och kolhydrater (göder sin cancer anser jag). Men som jag alltid säger så är det deras val och det som är rätt för dem. Jag dömer ingen och vill man äta socker så är det de man ska göra. Men jag hävdar dock att socker är anledningen till många sjukdomar.
Själv tog jag två smörgåsar, tog ut skinkan, osten och salladsbladet och lämnade kolhydraterna (brödet) Sen hade de iaf grönt te 🙂 Lunchen var en riktig katastrof faktiskt. De serverade sallad men då hade de blandat ner massa skit (kolhydrater) i den så det gick inte att äta. Sen var det kyckling och ris. Så för min del blev det en torr kycklingbit med smör, hahaha… Men det funkade det också, man får inte vara så kräsen. Kunde de inte servera lite bär och vispgrädde ist, jag får väl önska det till nästa träff, hahah…
Man blir förskräckt över vad som serveras på konferenser och seminarier. Okunskap och folks inställning att vi har alltid ätit det här…. man blir mörkrädd 😱
Kämpa på Lotta 😘