4:e dagen hemma

Nu äntligen har jag tillgång till min dator igen, den har varit på vift, så kan det gå.

Hur som, jag kom hem på torsdags morgonen och flygresan gick jätte bra, jag lyckades sno åt mig en hel rad/3 säten helt själv, så jag sov bort ca 7 timmar av 11,5 timmar. Det kallar jag lyxflygning.

Jag mår fortfarande kanon bra, känner ingen påverkan alls, jag var lite trött i början men det vände snabbt. Det är ju så varmt i Bangkok och jag har så svårt för den fuktiga värmen som råder där, kan hantera torr värme mycket bättre. Så det kan lika gärna ha varit värmen som gjorde mig trött också, men så klart en kombo av behandlingen också. Som jag har skrivit tidigare så är jag förvånad och jätte glad över hur bra behandlingen gått, det var min rädsla som plågade mig värst faktiskt. Mina läkare sa också att det bådar gott att jag inte fått biverkningar av “Car T Cellerna” , de var själva väldigt förvånade då de i stort sätt garanterade mig feber. Självklart läser man på om biverkningar och när man läser om hög feber, förvirring och intensivvård, då blir man rädd.

På onsdagen blev jag inbjuden till en presentation av forskarna som gjort mina “Car T Celler” det var oerhört intressant och jag kan lova er att detta med stamceller är vår framtid på många olika områden. Jag kan säga att jag kände mig gråtfärdig av tacksamhet hela tiden. Där sitter dem bästa forskarna som är så långt i framkant man kan komma och berättar exakt hur det går till. Jag måste dock säga att jag förstod inte allt, men i stora drag förstår jag hur det går till. Jag fick hela presentationen på mail och jag skickade den vidare direkt till en vän som läser på KTH, hon förstod allt och tyckte det var mycket intressant så klart.

Nej, jag kommer inte att lägga ut presentationen här eller maila den till höger och vänster. Först ska vi se om jag blir frisk, vi har inte sett resultatet ännu. Men den 11 juni ska jag åka till Kroatien och träffa mina hjältar/forskare igen, skönt att inte behöva åka så långt denna gång. Då ska vi ta prover och eventuellt behandla mer. Jag ska få ta ett nytt cancertest som mäter 164 olika cancer sorter, i stort sätt kan man hitta all cancer i ett tidigt stadium, just detta provet är dem ensamma om just nu. Att hitta cancer i ett tidigt stadium innebär större möjlighet till en god behandling. Jag har fått höra många gånger att stadier 1 och 2 går att bota, men kommer man med stadier 3 och 4 så blir det betydligt svårare. Har man börjat ta cellgifter blir det också mycket svårare eftersom cellgifter också dödar friska celler. Så det är viktigt att man tar cancerprover, många är rädda och säger “jag vet inte om jag vill veta” sluta med det, går det för långt kan det gå och pipsvängen, en cancer ska behandlas så fort som möjligt, med stamceller. Jag ska kolla om det går att erbjuda dem som vill att ta detta prov, naturligtvis kommer det att kosta något, jag ska höra mig för om det skulle vara möjligt, återkommer om det.

Nu väntar vi på resultat från denna behandling, vi håller alla tummar vi kan. Tack alla som har stöttat mig igenom det här. Det betyder oerhört mycket för mig. Tack från hela mitt hjärta <3

Middag med dem bästa på kvällen innan jag åkte hem.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.